Dit jaar bestaat de Lilse bibliotheek 15 jaar. De bib viert dit met een aantal nieuwigheden die het de bibbezoeker gemakkelijker maken.

De vernieuwingen zijn opgenomen in het nieuwe dienstreglement van de bibliotheek dat op de gemeenteraad van 22 juni werd goedgekeurd.
 
Lezen op een iPad
 
Steeds meer lectuur wordt digitaal aangeboden. De bib kocht daarom een e-reader en een iPad aan. Vanaf 1 juli zijn deze beschikbaar in de bib. Op deze manier kunnen de Lilse bibbezoekers kennismaken met digitaal lezen. Van 1 juli tot en met 19 juli loopt er in de bibliotheek van Lille een tentoonstelling over digitaal lezen. Het Provinciaal Bibliotheek Centrum Vrieselhof stelt hiervoor vier extra e-readers ter beschikking die de bezoekers kunnen uitproberen.
 
Geen boetes meer dankzij inleverbox
 
De bibliotheek in Lille heeft voortaan een inleverbox. “Hierdoor kan je ook buiten de openingsuren je boeken terug binnenbrengen. Op die manier wordt het veel makkelijker om tijdig je boeken in te leveren en boetes te vermijden”, vertelt schepen van Cultuur Ann Van Mechelen.
 
Koffietje bij je krant en gratis dvd’s
 
Vanaf 1 juli kan je gratis dvd’s ontlenen in de bib van Lille en binnenkort kan je een koffietje drinken bij het lezen van je krant. Voor een halve euro krijg je in de leeszaal een kopje koffie, thee of een glaasje water. Alle uitleenposten zullen op woensdagavond voortaan open zijn van 18 uur tot 20 uur. Momenteel heeft de uitleenpost van Wechelderzande nog andere openinguren op woensdagavond.
 
 
Draadloos surfen in de bib
 
De bib kocht samen met het PWA vijf nieuwe pc’s aan waar de bibbezoekers gebruik van kunnen maken. Daarnaast kan je vanaf 1 juli je opzoekwerk ook op je eigen laptop doen in de bib. Vanaf dan kan je er draadloos surfen.
 
Raadpleeg de catalogus vanuit je luie zetel
 
Wil je weten welke boeken je kan ontlenen in Lille? Surf dan naar de website van de bib, http://lille.bibliotheek.be. “Op de site kan je zelf je uitleentermijn verlengen of werken reserveren. Ook de collectie van andere bibliotheken kan je hier terugvinden. Veel gebruikers hebben deze mogelijkheid al ontdekt en vragen materialen uit andere bibliotheken aan. Omwille van dit succes zijn we genoodzaakt hiervoor een kleine vergoeding van één euro voor te vragen. En als je op de hoogte wil blijven van de laatste nieuwtjes kan je je inschrijven op de digitale nieuwsbrief van de bibliotheek via www.lille.be”, weet Ann Van Mechelen nog.